dijous, 22 de gener del 2009

JA TENIM L’HEROI DE BARCELONA 2008


El jurat ha atorgat el premi Heroi de Barcelona 2008 a Clemente Martínez, el protagonista del vídeo Ioga amb Clemente, pel seu coratge, la seva dedicació a ajudar als altres de manera altruista, perquè, tot i els seus més de 80 anys i el dolor d’una lumbàlgia, continua fent classes de ioga de forma desinteressada als seus companys i companyes del Casal Municipal de Gent Gran de Penitents. També s’ha valorat la seva candidatura per tractar-se una història anònima que representa l’heroicitat de barri que buscava la campanya i per la voluntat de reconèixer un ciutadà que fa que Barcelona sigui millor. Es reconeix també la feina de la persona que l'ha proposat, Xavier Muñoz, perquè el vídeo ha sabut captar l'essència i la senzillesa del personatge.


www.diaridebarcelona.cat

En Clemente és el representant de tots els herois i heroïnes de Barcelona que s’han presentat a la campanya, posada en marxa fa dos mesos pel Diari de Barcelona. Gràcies a tots per ajudar-nos a fer visibles aquestes històries d’heroisme quotidià.

19 comentaris:

Txomin ha dit...

Em sembla una injusticia que algú que sacrifica el seu temps, els seus diners i, moltes vegades, la seva propria salut com els voluntaris del Jardinet dels Gats, no tingui el reconeixement merescut.
A mes considerant que el premi en metalic s'hauria destinat integrament a mantenir una associació que necessita lliutar cada dia per sobreviure, trobo injust que ara en gaudeixi algun familiar del avi guanyador, perque aixi acabará.
Al jurat del cuncurs: incapaços? incorrectes? injusts? ineptes?

Alex ha dit...

Es cert que aquest home es un "heroi", el que fa te molt de merit. Pero crec que l'Alex del Jardinet, mereixia mes ser guanyadora, doncs combina la seva feina amb el voluntariat per ajudar a uns animals que l'ajuntament i la societat ha deixat de banda.
A mes, la votacio popular s'havia inclinat clarament cap a l'Alex i crec que s'ha ignorat molt aquest fet.

Patgato ha dit...

Mi sincera enhorabuena para el ganador.
Pero creo que la organización y el Diari de Barcelona lo que querían eran visitas y darse a conocer, pero obviando por completo la voluntad de los votantes.
Si iba a decidir un jurado y no tener en cuenta los votos de los participantes ¿para qué animaban a participar? ¿para ganar visitantes en la web?

Eva ha dit...

M'alegra molt el reconeixement de l'esforç d'aquest senyor, però m'agradaria saber quin criteri s'ha seguit per a que quedés guanyador.
Trobo que per votacions el Jardinet dels gats ha obtingut una clara diferència al reconeixement de l'Heroi de la Ciutat.
Trobo una injustícia que es passes per alt la opinió de totes les persones que van votar al Jardinet (m'inclueixo). Estic molt descontenta amb la decisió, no per que aquest senyor no es mereixi guanyar, si no per que una votació és una votació, i això ha sigut tongo.

Unknown ha dit...

Trobo injust que el video que va rebre un major número de vots no hagi guanyat. Em sembla una labor més arriscada preocupar-se pels animals de carrer que participar en activitats ja organitzades, malgrat que el senyor aquest tingui el seu mérit. Ja és hora de que es reconegui la labor que fa aquesta gent sense ajuts per part de les institucions i sense cap mena de suport oficial, en el seu temps lliure i arriscant-se per omplir un buit a aquesta societat. Una altra oportunitat de fer-ho perduda!!! Això si, tenen el suport de tots aquells que hem considerat que sí, que aquests són els veritables herois i heroïnes d'aquesta ciutat.

esther ha dit...

Si aquest es el criter que tindra el diari a l´ hora de triar les noticies que s´ hi publiquin esta clar que sera un diari partidista i dictatorial ja que la democracia se la passa pel forro.
Es una veritable VERGONYA que no es dongui el primer premi al HEROI que te mes vots i mes visites. Repeteixo lo dit una veritable VERGONYA que deixa al descovert l´ etica i la MANIPULACIO per part d´ aquest diari. Perque dona la veu al poble fent veure que l´ escolta si despres fan el que volen, jo AQUEST DIARI NO EL VULL NI REGALAT!!!!!!!!!!!!

Helena ha dit...

Si això és una iniciativa per la participació ciutadana, a qui han escoltat? als ciutadans??
No.
Els vots parlaven clar, la mobilització pel recolzament al Jardinet dels Gats ha estat impressionant, els comentaris i opinions, fantàstics.

Els animals sempre són els últims a l'hora de plantejar-se canviar les coses en aquesta ciutat.
És vergonyós i injust.

Per fer propostes sense sentit, millor que no feu res.

Unknown ha dit...

A quantes vides ha salvat l'heroi d'aquest any? Per a quantes persones és un heroi? Per a què emprarà un veritable heroi els diners del seu premi? Pels demés suposo...

Alguns dels altres herois segur que responien millor al perfil, qui s'ocupa dels gats i gossos abandonats, qui s'encarrega de les persones grans, dels grans oblidats de la nostra societat, oblidats un cop més.

Crec que s'ha oblidat el significat de la mateixa paraula que defineix el concurs, una llàstima.

Zaraida ha dit...

Bueno, felicitacions al senyor que ha guanyat, però sincerament no entenc perk sens va fer creure que era democràtic? si un video te més vots, ha de guanyar, no? En fi,per mi, per molta gent i per molts gats l'Àlex ja és un "heroi" qui dedica el seu temps i amor a salvar vides (animals)!

Herois de Barcelona ha dit...

Benvolguts/des,

Respectem les vostres opinions però des que va començar la campanya es va deixar establert a les bases legals que el jurat tindria en compte les votacions populars però que aquestes no condicionaven la seva decisió final. També es definien els criteris de valoració de les candidatures a Heroi o Heroïna de Barcelona:

- l’interès de la història personal de l’Heroi
- la seva representativitat com a història singular de la ciutat de Barcelona
- la idoneïtat dels candidats presentats,

així com l’anonimat del personatge i la qualitat del vídeo. Aquests són els criteris que el jurat ha tingut en compte per decidir el guanyador, tot i que està clar que tots els finalistes s’ho mereixen i per això hem volgut fer un reconeixement a la tasca que fan.

Toni Perico ha dit...

Respondiendo a los argumentos del Jurado:

A mi els Jardinets me parecen muy idoneos (¿al jurado no?), me parece mi singular su actividad (¿es que alguién del jurado cuida gatos en la calle?) y a mi me interesa mucho la sensibilidad de quien cuida un animal , pues posiblemente tiene más números de tener ese grado de sensibilidad con sus conciudadanos.

Los voluntarios del Jardinet dels Gats también són anomimos (reto al Jurado a que me diga el nombre de dos voluntarios) y tampoco se les ha tenido en cuenta.
Lo más bueno y para mi lo más impresentable) el arguemnto de la calidad del video. Si quereis buena calidad, ¿porque no le habeis dado el premio a Woody Allen? (mejor calidad imposible)

Veredicto vergonzoso por lo antidemocratico, sin menoscabar los meritos de superación del ganador, aunque espiritu de superación también tenia Charlon Heston y luego resultaba que era el presidente de la Asociación del Rifle.(no estoy comparando al ganador con ese personaje, tan sólo digo que la superación NO es por si sólo un valor civico)

¿para que vota la gente?. La próxima vez NO nos hagais participar, en vuestra democracia bananera.

Y yo pregunto, porque sigo sin enterder la decisión del jurado :
¿es que es incivico cuidar a los gatos de la calle?
¿qué hacen feo los gatos de la calle a esta Barcelona de escapate?

Ahora sé quién son los heroes de Barcelona y quién son los que manipulan Barcelona. ¿Esto ultimo (escoger a los manipuladores) lo hacemos por votación o escogemos un jurado?

De Verguenza!!!!

jandypaz ha dit...

Mis felicitaciones al ganador, desde luego me parece muy admirable su trabajo voluntario como profesor de yoga, así como también me parece muy admirable el trabajo voluntario de las personas que hacen clases de de danza, de dibujo, de idiomas, de informática, de cocina, etc.
Sin embargo el concurso se llamaba "Heroes de Barcelona" y no creo que salvar las vidas de cientos de gatos y hacer felices a las cientos de familias que los adoptan sea algo menos heroico que dar clases voluntarias en un casal. Sin duda el premio econónomico habría sido mucho mejor aprovechado por el jardinet dels gats, una pena la decisión del jurado, que ni siquiera tomó en cuanta la opinión de los votantes. Para mí es mucho más "héroe" una persona que hace un trabajo voluntario destinado a salvar vidas, los 7 días de la semana, las 24 horas del día, compatibilizando su tiempo entre familia y trabajo, como es el caso de Alex.

Carolina Padilla Villarraga ha dit...

La decisión del jurado, lejos de tener algo de democrática y con argumentos que dejan mucho que decir, es la confirmación del motivo por los que muchos trabajamos día a día. Desgraciadamente la desigualdad en el trato hacia los animales no humanos, la violación de sus derechos, el uso de ellos como si fueran objetos que se pueden "quitar" y "poner" a nuestro antojo, es pan de cada día y el que los sigan relegando a un último puesto en la escala de valores, como ha pasado con la valoración que ha hecho el jurado al momento de elegir al héroe de Barcelona (sin subestimar su trabajo), y ahora con la decisión del gobierno de no crear la Ley de Protección Animal, la desilusión y rabia de quienes intentamos hacer algo por ellos es doble. Afortunadamente somos muchos los que vemos en los animales a un prójimo y la fuerza que imprimimos en esta lucha es tan fuerte que poco a poco vamos logrando cosas, y un claro ejemplo de ello es el trabajo de Álex y de todos los voluntarios del Jardinet dels Gats. Gracias a todos los que apoyan la causa animalista!

BRUIXETA ha dit...

Ja sé que els diners i el premi el doneu vosaltres, però haurieu de tenir en compte que els diners son "nostres" s'han tret dels nostres impostos i per tant hauríen d'anar on les votacions han anat, a menys es clar. Que hi ha de més cívic i solidari que intentar ajudar a animals desinteressadament,aquests diners no anaven cap a la butxaca de ningú, anaven cap a la butxaca de tots els animalons i això... Per cert per tots els dels Jardinet dels gats... Per mi ja sou herois per sempre.

Nuria ha dit...

Soc tonta i no entenc pas aquest concurs, ni quina finalitat tenia. Obviament el seu nom no el defineix. Ja teniu EL VOSTRE HEROI DE BARCELONA 2008, el que heu decidit vosaltres sense comptar amb les persones inocentes i tontes que totalment equivocades hem decidit participar en aquesta farsa de concurs. Soc tonta i no entenc perque ens vau fer votar als finalistes.
No crec que respecteu les nostres opinions, encara que queda molt be posar-ho. Si les respectessiu haguèssiu donat el premi al video més votat, i a una historia que si és heroica, encara que no us fes cap gràcia. Una cosa està clara: NO SOU ANIMALISTES, NI TAMPOC DEMOCRÀTICS. Però no passa res, ja estem acostumats a la hipocresia, els enganys i la falta de justícia i d'humanitat. Som nosaltres els que cada dia recollim els animals abandonats pe'ls ciutadans incívics, que segurament estaran encantats amb la vostra desició i es sentiran representats per vosaltres. Entenem que són més que nosaltres, encara que no hagin votat, i que els diaris "s'han de vendre" ...

Visca el JARDINET DELS GATS, el meu HEROI DE BARCELONA 2008, 2009, 2010 ...

marc ha dit...

Vaya!! la calidad del video era requisito segun el jurado.Es mas buena persona quien tiene mejor coche?Otra vez elejid otro jurado y otras normas!!
Estoy indignado.

filomena ha dit...

Sento molt haver estat enganyada pensant que era una botació democratica, el meu vot era per el jardinet dels gats, no vull dir que el Sr. que li han donat no hi tingui dret,però com ell hi molta gent i no li donen cap premi. Han pensat que els animals que hi ha al carrer els han abandonat els ciutadans civics que tenim a la nostra ciutat, es comença per aban
donar una mascota i s'acava abandonant altres coses, val la pena valorar a les persones que és fan carrec de totes aquestes besties que quan ja no fan gracia abandonen. Penso que haurien de rumiar-ho i valorar els premis abans de donar-los i aqui li donen .

Menxu

Patgato ha dit...

Después de la aclaración del Diari de Barcelona creo que se confirma que lo que más les interesaba era aumentar el número de visitas.
Pequé de ingenua al creer que les movía la solidaridad o el altruismo, son una empresa que busca publicidad y nada más.
Mal retorno para este diario comenzar engañando a tanta gente.

Unknown ha dit...

Bones a tots/es,

Sembla ser que hi ha hagut un tipus de “mal criteri” a l’hora de fer votacions i el sistema del jurat per escollir l’ Heroi de Barcelona.
Per poder entendre el meu punt de vista es necessari explicar que el sistema de finalistes està gestionat per els més votats i els més vistos per cada barri, fins aquí tot correcte. A Sant Andreu surt el finalista amb un número de vots inferior amb un altre del mateix barri. Jo em pregunto: ¿Com és possible? ¿Realment això és un sistema coherent? Des de el meu punt de vista NO.
Després està el tema del “Jardinets del Gats” i el guanyador (segons el jurat), primer dir que tots els que surten en aquest lloc son tots uns herois i per mi són guanyadors. Sembla ser que el jurat no ha tingut en compte el concepte del propi programa / web en el que com clarament indica “Heroi de Barcelona “ és l’heroi de una ciutat en la que com a consciència són els propis ciutadans de Barcelona qui en consciència tindrien que ser els que puguin triar el seu Heroi, cosa que el Jurat no ha tingut en compte. També dir que si els criteris d’aquest conjunt de persones no prenen en compte les votacions (que són unes quantes) en un principi no tindria que tindre votacions.
Amb conclusió, l’actuació tant per part del Jurat com de l’ Administració de “Diari de Barcelona” ha estat realment pèssima o realment no han actuat com a persones si no com a consciència empresarial.
També dir que comprenc que ser Jurat no és fàcil però també dir que per fer un jurat s’han de tenir unes normes que regulin en consciència las directrius per jutjar les candidatures.
Sense més que dir, un ciutadà de Barcelona el qual es sent enganyat per aquest col•lectiu de persones que formen l’equip tècnic del “Heroi de Barcelona” i el “Diari de Barcelona”. Gràcies per fer d’Internet un lloc d’hipocresia i de mentires.